Podzimní závitky

Zbyly vám špekáčky z opékání a nevíte co v neděli vařit? Vyzkoušejte můj nápad.


4.768x
75 min

Postup přípravy

Kotlety si naklepeme paličkou, rozložíme na pracovní plochu, okořeníme solí a pepřem. Špekáčky oloupeme a půlky naklademe na kotlety. Jablka oloupeme, vyjmeme jádřince a čtvrtky přidáme ke špekáčkům. Křen očistíme, nastrouháme a opět kopičky z něj přidáme na kotlety. Čerstvý křen se dá nahradit kupovanou křenovou pastou. Párátky maso spíchneme tak, aby náplň zůstala uzavřena uprostřed masa.

Oloupeme, nakrájíme cibuli a osmahneme v kastrolu na sádle. Přidáme závitky, které osolíme a okořeníme pepřem, paprikou a oreganem. Chvíli je ze všech stran opékáme, pak podlijeme vodou a dusíme do změknutí. Zbylé špekáčky a jablka nakrájíme na malé kousky a přidáme k závitkům. Hořčicí kořeníme asi za půl hodiny po dušení, po chvilkách se závitky mícháme, případně podléváme vodou. Až je maso měkké, zahustíme šťávu z něj trochou mouky.

Podzimní závitky podáváme s rýží, noky nebo jinou vhodnou přílohou.
user-icon

autor Anemonne


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Podzimní závitky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká