Podzimní pečený čaj

Recept na čaj plný kousků ovoce.


4.818x
90 min
3×

Postup přípravy

Já v receptu použila zhruba stejné množství jablek, hrušek, švestek a rybízu. Ovoce lze použít téměř jakékoliv (kromě banánů), může být čerstvé i mražené.Ovoce kombinujeme podle libosti, ovšem vždy by zhruba polovinu váhy měly tvořit kyselejší druhy.Kdo má rád čaj s příchutí alkoholu, přidá před pečením i 2 dl rumu.

Ovoce pečlivě omyjeme. Švestky vypeckujeme, jablka a hrušky zbavíme jádřince a vše nakrájíme na kousky. Rybíz otrháme ze stonků. Citron oloupeme a nakrájíme na kousky. Větší druhy ovoce samozřejmě vždy nakrájíme na kousky. Připravíme si veškeré koření.

Všechno ovoce promícháme a vložíme do pekáčku společně s celým kořením. Ovoce v pekáčku zasypeme cukrem. Cukr dáváme podle chuti a druhů ovoce. V tomto případě stačilo půl kila cukru.

Pekáček s ovocem vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme do doby, než ovoce pustí šťávu, občas promícháme. Většinou stačí péct 45 - 50 minut. Po upečení vyndáme celou skořici.

Ještě horkou směs na pečený čaj plníme do malých skleniček, zavíčkujeme a na 5 minut obrátím dnem vzhůru.

Z jednotlivých skleniček připravujeme čaj tak, že směs dáme do větší sklenice nebo hrníčku (stačí 3 - 4 polévkové lžíce), zalijeme horkou vodou, promícháme a máme hotovo.

Podzimní pečený čaj je skvělou volbou pro zahřátí. Navíc si můžeme být jisti, že je bez přidaných barviv a éček.

Podzimní čaje pro zahřátí a silnější imunitu

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Podzimní pečený čaj

Zpět na recept