Podzimní pečená zelenina

Recept na chutnou pečenou zeleninu, kterou můžeme podávat jako přílohu, samostatný chod, ale výborná je i na tmavém pečivu či toastech.


5.04x
45 min

Postup přípravy

Připravíme si veškerou zeleninu, můžeme přidat i jiné druhy, máme-li je k dispozici. Já použila celý velký pórek, zelenou papriku ze zahrádky, malou dýni hokaido a menší cuketu.

Zeleninu očistíme. Papriky nakrájíme na nudličky, pórek na proužky, dýni rozkrojíme, vydlabeme a nakrájíme na kostičky. Cuketu omyjeme a i se slupkou nakrájíme také na kostičky.

Zeleninu vsypeme na plech, promícháme s celým kmínem, solí a oreganem. Zakapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme zhruba 30 minut, zelenina nám pustí šťávu, která se vypeče, takže není třeba ani moc promíchávat.

Podzimní pečenou zeleninu podáváme ještě teplou jako přílohu a s bramborem klidně i jako lehký hlavní chod. Nám chutnala na pečivu s máslem na večeři. Dá se jíst i studená.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Podzimní pečená zelenina

Zpět na recept