Vaření.czReceptyPodkovy ze štiky na zelenině

Podkovy ze štiky na zelenině

Výtečný recept na lehký a zdravý oběd z ryb a zeleniny.


4.03x
60 min

Ingredience

1 kscibule
700 mlvoda
200 gmrkev
2 ksbobkový list
200 mlbílé víno
10 kuličekčerný pepř
100 gpór
1 ksvětší celer
80 gkořenová petržel
4 kspodkova ze štiky

omáčka

1 špetkacukr
4 lžíceolej
1 špetkasůl
3 ksžloutek
0.3 lžičkymletý bílý pepř
1-2 lžičkycitronová šťáva
50 gstrouhaný křen

na ozdobu

2 větvičkykopr

Postup přípravy

Zeleninu očistíme, oškrábeme a omyjeme. Mrkev, petržel a celer nakrájíme na plátky, pór na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na dílky. Víno promícháme s vodou, vlijeme do hrnce a přivedeme k varu. Do vzniklé tekutiny vložíme zeleninu, pepř a bobkový list. Vaříme na mírném ohni přiklopené zhruba 15 - 17 minut, až je zelenina poloměkká. Žloutky pečlivě vyšleháme do krémové pěny. Po kapkách zašleháváme olej, který musí mít pokojovou teplotu. Šleháme alespoň 15 minut. Do vzniklé omáčky přisypeme strouhaný křen a ochutíme ji mletým bílým pepřem, cukrem, solí a citronovou šťávou. Do vývaru se zeleninou vložíme podkovy štiky a na velmi mírném ohni vaříme ještě 15 minut. Poté zeleninu i ryby vyjmeme z vývaru a rozdělíme na porce. Kopr otrháme od stonků a posypeme jím podkovy štiky. Omáčku podáváme zvlášť. Jako přílohu volíme vařené brambory či rýži.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Podkovy ze štiky na zelenině

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena