Pochoutková sekaná

Recept na pečenou sekanou s králičími kousky masa.


5.06x
150 min
1×

Ingredience

50 gslanina
1 stroužekčesnek
2 ksvejce
50 gmáslo
0.5 hrnkumléko
1-2 kscibule
2 kshouska
0.25 lžičkykari koření
700 gmleté hovězí maso
1 lžícesójová omáčka
300 gkráličí maso
0.25 lžičkymletá sladká paprika

podle chuti

sůl
mletý pepř

podle potřeby

strouhanka
tuk
hladká mouka
čerstvá majoránka

Postup přípravy

Králičí maso, třeba z hřbetu, odkrojíme od kosti a nakrájíme na větší kousky. Ty osolíme, okořeníme kari kořením, potřeme prolisovaným česnekem, poprášíme moukou a odložíme.

Na pokrájené slanině osmahneme pokrájenou cibuli. Mleté maso dáme do mísy, přidáme v mléce namočené a rozdrobené žemle, osmahnutou cibuli, vejce, sůl, pepř, mletou červenou papriku, sójovou omáčku a čerstvou nebo sušenou majoránku. Směs dobře promícháme.

Pekáček vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou. Do pekáčku vyklopíme masovou směs a do ní zastrčíme kousky připraveného králičího masa. Na povrchu urovnáme, poklademe lupínky másla a pochoutkovou sekanou dáme do rozehřáté trouby. Pečeme asi 90 minut při mírné teplotě.

Pochoutkovou sekanou podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem. Z kostí uvaříme polévku se zeleninou a s játrovými knedlíčky.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pochoutková sekaná

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.