Plněný vepřový řízek

Čtyři porce nevšedního řízku.


3.0508x
45 min

Postup přípravy

Česnek oloupeme a prolisujeme. Šunku nakrájíme na kostičky a osmahneme v pánvi na troše oleje. Vmícháme vejce, okořeníme vegetou, pepřem a za stálého míchání necháme vejce srazit. Směs odstavíme, vmícháme do ní česnek a necháme vychladnout. Vepřové plátky očistíme, omyjeme a osušíme. Naklepeme je, okořeníme vegetou, opepříme a na každý dáme doprostřed trochu vaječné směsi. Zahneme okraje, řízek stočíme z delší strany do závitku, spíchneme párátkem a okořeníme. Připravíme se trojobal a řízky postupně obalujeme v mouce, vejci a strouhance. Hotové řízky smažíme nebo fritujeme ze všech stran dozlatova. Odkládáme je na ubrousek, abychom odsáli přebytečný tuk. Řízky podáváme s kaší nebo šťouchanými brambory
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Plněný vepřový řízek

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena