Plněný vepřový řízek

Čtyři porce nevšedního řízku.


3.0508x
45 min

Postup přípravy

Česnek oloupeme a prolisujeme. Šunku nakrájíme na kostičky a osmahneme v pánvi na troše oleje. Vmícháme vejce, okořeníme vegetou, pepřem a za stálého míchání necháme vejce srazit. Směs odstavíme, vmícháme do ní česnek a necháme vychladnout.

Vepřové plátky očistíme, omyjeme a osušíme. Naklepeme je, okořeníme vegetou, opepříme a na každý dáme doprostřed trochu vaječné směsi. Zahneme okraje, řízek stočíme z delší strany do závitku, spíchneme párátkem a okořeníme.

Připravíme se trojobal a řízky postupně obalujeme v mouce, vejci a strouhance. Hotové řízky smažíme nebo fritujeme ze všech stran dozlatova. Odkládáme je na ubrousek, abychom odsáli přebytečný tuk.

Řízky podáváme s kaší nebo šťouchanými brambory
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněný vepřový řízek

Zpět na recept