Plněný telecí ptáček

Další varianta receptu na ptáčka.


4.614x
0

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme náplň. Slaninu nakrájenou na kostičky necháme zesklovatět a vymícháme s vejcem. Do prochladlého míchaného vejce přidáme jemně posekanou okurku. Máme-li, můžeme přidat zbytek uvařené rýže nebo jeden menší posekaný uvařený brambor. Cibuli oloupeme a kousek ukrojíme a nasekáme. Z masa ukrojíme dva plátky, naklepeme je, osolíme, potřeme náplní, opatrně stočíme, svážeme pevnou nití, lehce obalíme v mouce a dusíme na tuku a cibuli. Při dušení telecího ptáčka podléváme. Když je maso měkké, zaprášíme je moukou, osmahneme, zalijeme trochou vody nebo polévkou a necháme povařit. Plněného telecího ptáčka podáváme s rýží, těstovinami, bramborami apod.
user-icon

autor Ludvo

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Plněný telecí ptáček

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena