Plněný šťavnatý řízek

Recept na vynikající šťavnatý řízek. Maso podle možnosti použijeme telecí nebo vepřové. Řízek plníme uzeným masem s cibulovou směsí.


4.611x
30 min

Postup přípravy

Plátky umytého a osušeného vepřového nebo telecího masa asi po 160 g naklepeme přes folii. Naklepané řízky osolíme a opepříme.

Pažitku nasekáme nadrobno. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pažitku s cibulí promícháme se smetanou.

Na každý plát masa položíme tenký plátek uzeného a přikryjeme lžící cibulové směsi. Plněný řízek přehneme a obalíme v klasickém trojobalu, tedy mouka, vejce a strouhanka.

Obalené plněné řízky přichytneme párátkem a osmažíme z obou stran dozlatova.
Smažené řízky ukládáme na savý ubrousek.

Plněné šťavnaté řízky podáváme teplé s naší oblíbenou bramborovou přílohou a třeba salátem.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněný šťavnatý řízek

Zpět na recept