Plněný pórek

Pokud milujete pórek, je pro vás právě tento recept určen.


2.33x
90 min
1×

Ingredience

2 lžícemáslo
1 kscibule
450 grajče
800 gpórek

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

náplň

1 ksvejce
strouhanka
100 mlmléko
1 kshouska
300 gmleté maso

Postup přípravy

Nejprve si připravíme nádivku. Housku namočíme do mléka, necháme nasáknout a poté mléko vymačkáme. Housku rozmělníme vidličkou. Housku smícháme s masem, vejcem a podle chuti nádivku okořeníme solí a pepřem. Nádivka by měla být hutná, takže ji podle potřeby zahustíme strouhankou. Rajčata nařízneme, spaříme, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kousky. V kastrůlku si stranou rozpálíme máslo. Vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit. vsypeme rajčata a dusíme je ve vlastní šťávě doměkka. Pak rajčata podle potřeby prolisujeme. Z pórků použijeme jen bílé silné stonky, zelené části odkrojíme a použijeme třeba na polévku. Pórky podélně rozkrojíme. Část středů vybereme. Pórkové lodičky naplníme masovou směsí. Troubu předehřejeme. Plněné pórky rozložíme do vymaštěné zapékací misky. Zalijeme je rajčaty, podlijeme trochou vývaru a podle potřeby ještě osolíme a opepříme. Misku přikryjeme, zakryjeme poklicí a v troubě dusíme, až pórek změkne. Můžeme je ještě sypat sýrem a krátce zapéct. Plněné pórky ihned podáváme. Přeléváme je vypečenou šťávou. Plněné pórky jsou senzační s bramborovou kaší nebo brambory. Vhodná je i rýže.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Plněný pórek

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena