Plněný paprikový lusk s omáčkou z čerstvých rajčat

Super recept na chutné plněné papriky a omáčku připravenou bez použití rajského protlaku.


4.04x
150 min

Postup přípravy

Česnek prolisujeme a cibuli nakrájíme na půl kolečka. Zelené papriky očistíme a vydlabeme. Rajčata nakrájíme na kousky.

Mleté maso ochutíme solí, pepřem, majoránkou a prolisovaným česnekem. Přidáme koření na mletá masa, vejce, trochu mouky, trochu strouhanky a vše smícháme.

Vydlabané papriky naplníme směsí a ze zbytku směsi utvoříme kuličky, které dáme společně s naplněnými paprikami do pekáče. Na papriky s kuličkami nasypeme nakrájenou cibuli, na to rozložíme nakrájená rajčata a dáme do trouby upéct asi na 1,5 - 2 hodiny při 220 °C.

Nezapomeneme papriky a kuličky v půlce otočit, po upečení vyjmeme z pekáče a zbylou šťávu dáme do hrnce, kde ji následně rozmixujeme, přilijeme vodu a uvaříme omáčku, kterou zahustíme a zjemníme smetanou na vaření podle potřeby, dochutíme solí, pepřem a můžeme přidat i 1 - 2 kostky masového bujonu.

K plněnému paprikovému lusku s omáčkou z čerstvých rajčat si jako přílohu můžeme uvařit rýži nebo knedlíky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněný paprikový lusk s omáčkou z čerstvých rajčat

Zpět na recept