Plněný květák v trojobalu

Celý květák plněný mletým masem a obalovaný v trojobalu.


3.135x
45 min

Postup přípravy

Květák očistíme, vcelku povaříme v osolené vodě. Necháme okapat a vychladnout.

Směs mletého masa ochutíme jakýmkoliv oblíbeným kořením, můžeme mírně posolit.

Květák v celku plníme směsí z mletého masa. Směs vkládáme mezi růžičky, dáváme pozor, aby se nám květák nerozpadl.

Celý květák obalujeme v trojobalu a smažíme. Použijeme buďto fritovací hrnec nebo hlubokou pánev. Smažíme dozlatova.

Jako vhodnou přílohu k plněnému květáku volíme bramborovou kaši, vařený brambor a ochutíme tatarskou omáčkou. Květák podáváme krájený na plátky. Vytvoří krásnou mozaiku. Nakonec můžeme posypat čerstvou pažitkou.
user-icon

autor kabinkar


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněný květák v trojobalu

Zpět na recept