Plněný hermelín je super jako chuťovka k pivu i vínu, na chlebíčky nebo do obložených mís. Použít můžeme jakýkoli sýr typu camambert.
Hodnocení
4.8
/ 5 (19x)
Doba přípravy
15 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Náplň
Česnek1 stroužek
Máslo1 lžička
Vlašské ořechy
Ostatní
Hermelín1 ks
Postup přípravy
Hermelín rozbalíme (obal nevyhazujeme) a ostrým nožem pomalu odřízneme vrchní část. Lžičkou opatrně vydlabeme až těsně k okrajům.
Vydlabaný obsah dáme do misky. Vlašské ořechy nasekáme, česnek prolisujeme a vše přidáme do misky k sýru. Vlašských ořechů stačí menší hrst, česnek dáme podle chuti - čím více tím bude sýr pikantnější.
Přidáme lžičku másla a vše důkladně smícháme. Vydlabaný hermelín plníme náplní až po okraj, poté jej přiklopíme odříznutou částí.
Sýr řádně zabalíme zpět do obalu a dáme do ledničky odležet cca 3 - 5 dní. Na řezném spoji by se měla vytvořit opět bílá plíseň, která jinak pokrývá celý hermelín.
Plněný hermelín s ořechy krájíme ostrým nožem buď na plátky nebo na trojúhelníčky. Podáváme jako chuťovku.