Nakládaný hermelín v provensálských bylinkách

Hermelínové kostky naložené v pikantní směsi bylinek a olivového oleje.


4.04x
15 min

Postup přípravy

V plastovém sáčku smísíme 2 lžíce provensálských bylinek, 1 lžičku soli, 2 lžičky sušeného granulovaného česneku a na špičku lžičky mletou sušenou kurkumu.
Nyní do tohoto sáčku nasypeme na hrubší kostky (2 x 2 cm) nakrájená 3 kolečka (po 120 g) hermelínu či podobného sýru hermelínového typu a dokonale je jemným prohazováním v sáčku promícháme a obalíme ve směsi bylinek s kořením.

Dále si připravíme asi tak 0,5 l velkou zavařovací sklenici, na dno dáme několik velice tenkých cibulových koleček a ta zasypeme sýrem ze sáčku i se zbytkem koření v něm. Vše přikryjeme zase několika málo kolečky cibule. Nakonec vše zalijeme směsí olivového a slunečnicového oleje v poměru 1:1 tak, aby byla horní cibulka potopena v oleji. Sklenici s nakládaným hermelínem v provensálských bylinkách řádně uzavřeme a necháme zrát na chladném místě 4 - 5 dnů za občasného otočení sklenice spodní stranou nahoru.

Samozřejmě jde nahradit bylinky například kořením na čínu či větším množstvím čerstvého rozetřeného česneku.

Nakládaný hermelín v provensálských bylinkách podáváme s tmavým pečivem nebo jako přílohu na steaku, k tataráku, k bramborovým hranolkům.
user-icon

autor DROBEK


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nakládaný hermelín v provensálských bylinkách

Zpět na recept