Netradiční nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín patří mezi nejoblíbenější jídla k pivu. Ale ještě se mi nestalo, že bych jedla stejný hermelín. Každý na něj má svůj recept. V každé hospůdce chutná jinak.


4.118x
0

Postup přípravy

Nakrájíme si nadrobno cibuli a pórek. Cibuli na půlkolečka a pórek na kolečka. Musíme dbát, aby proužky byly co nejtenčí.

Nádivka: Na prášek si rozmixujeme slunečnicová semínka, kešu oříšky, dále na kaši sušená rajčata. To vše smícháme a přidáme propasírovaný česnek. Můžeme dát i více stroužků, ale aby se neztratila chuť sušených rajčat. Zbytek oleje ze sušených rajčat klidně přidáme do nádivky, aby těstíčko bylo pěkně spojené.

Do nějaké nádoby, nejlepší je zavařovačka (velká), dáme cibuli a pórek, zalijeme trochou oleje a vložíme hermelíny, které 2x podél rozkrojíme a potřeme nádivkou. Nejlepší je hermelínky ještě překrojit, aby nám vznikly dva půlměsíce. Naplněné hermelíny vložíme na vystlanou nádobu. A přikryjeme je další vrstvou cibule, pórku a oleje. Takto pokračujeme až do konce a nahoru dáme další a poslední vrstvu cibule a pórku. Vše by mělo být ponořené v oleji.

Nádobu dobře uzavřeme a vložíme na 7 dní do lednice. Hermelínky podáváme s dobře vychlazeným pivem a právě upečeným čerstvým chlebem.

Při přípravě nakládaného hermelínu záleží na mnohém - na náplni, na zelenině, na koření, na délce odpočinku atd. Kdo nemá rád semínka a kešu oříšky, může použít třeba ořechy vlašské.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Netradiční nakládaný hermelín

Zpět na recept