Plněný fenykl

Recept na levný, avšak nápaditý pokrm.


3.0135x
45 min

Postup přípravy

Váha odpovídá asi 2 kusům fenyklu. Fenykl rozpůlíme, očistíme, omyjeme a osušíme. Křehké lístky odložíme stranou. Půlky fenyklu vložíme do horkého zeleninového vývaru a vaříme 10 minut. Potom vydlabeme vnitřky a jemně je usekáme.

Rajčata a cuketu omyjeme a osušíme. Rajčata zbavíme jadýrek a pokrájíme, cuketu a sýr nakrájíme na malé kostičky. Sardelky omyjeme, osušíme a posekáme. Vše smícháme se strouhankou, posekaným fenyklem, opepříme a podle potřeby osolíme.

Vymastíme zapékací misku, rozložíme do ní půlky fenyklů, naplníme směsí, poklademe vločkami másla a pečeme v předehřáté troubě na 200°C dozlatova.

Plněný fenykl podáváme ozdobený fenyklovými lístečky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněný fenykl

Zpět na recept