Plněný fenykl

Recept na levný, avšak nápaditý pokrm.


3.0135x
45 min

Postup přípravy

Váha odpovídá asi 2 kusům fenyklu. Fenykl rozpůlíme, očistíme, omyjeme a osušíme. Křehké lístky odložíme stranou. Půlky fenyklu vložíme do horkého zeleninového vývaru a vaříme 10 minut. Potom vydlabeme vnitřky a jemně je usekáme.

Rajčata a cuketu omyjeme a osušíme. Rajčata zbavíme jadýrek a pokrájíme, cuketu a sýr nakrájíme na malé kostičky. Sardelky omyjeme, osušíme a posekáme. Vše smícháme se strouhankou, posekaným fenyklem, opepříme a podle potřeby osolíme.

Vymastíme zapékací misku, rozložíme do ní půlky fenyklů, naplníme směsí, poklademe vločkami másla a pečeme v předehřáté troubě na 200°C dozlatova.

Plněný fenykl podáváme ozdobený fenyklovými lístečky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněný fenykl

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.