Plněný celer se žampiony a slaninou

Recept na jednoduché a dobře stravitelné jídlo.


4.37x
60 min

Postup přípravy

Očištěný, omytý a napůl rozkrojený celer dáme do studené vody s citronovou šťávou. Osolíme a zvolna 20 minut povaříme. Pak celery vyjmeme a necháme vystydnout.

Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájenou slaninu nebo šunku, nakrájené žampiony, prolisovaný stroužek česneku, sůl, pepř a drcený kmín. Krátce podusíme.

Obě poloviny uvařeného a vychladlého celeru opatrně vydlabeme lžičkou nebo vidličkou. Vydlabanou hmotu rozmačkáme, smícháme s vejcem a vše přimícháme do podušené směsi. Směsí pak naplníme vydlabané půlky celeru. Naplněné celery vložíme do pekáčku, podlijeme vínem nebo vývarem z celeru a necháme zapéct asi 20 minut.

Plněný celer se žampiony a slaninou rozdělíme na talíře a povrch bohatě ozdobíme čerstvě nasekanou petrželkou. Jako příloha se výborně hodí brambory nebo bramborová kaše, dozdobíme podle vlastního vkusu. Pokud vynecháme slaninu či šunku, lze jídlo podávat i vegetariánům. Vývar z celeru se výtečně hodí na přípravu zeleninové polévky.
user-icon

autor Titanika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněný celer se žampiony a slaninou

Zpět na recept