Plněné žampiony v trojobalu

Recept na klasické plněné žampiony s výbornou náplní.


4.515x
30 min
6×

Ingredience

250 gčerstvé žampiony

náplň

sůl
2 ksvejce
50 gmáslo
1 kscibule
žampiony
mletý černý pepř
15 dkgšunka nebo jiný salám
koření dekora

trojobal

3 ksvejce
1 hrnekstrouhanka
1 lžícehořčice
1 hrnekhladká mouka

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Nožičky žampionů oddělíme a hlavičky osolíme. Ale nemusí být, záleží na tom, jak máme rádi slaná jídla a jak slanou uděláme náplň. Připravené žampionové hlavičky dáme stranou.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky, stejně tak nožičky hub a šunku. Místo šunky můžeme použít i šunkový salám nebo gothaj. Na pánev dáme máslo, rozehřejeme ho a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme nakrájené nožičky a podusíme doměkka. Přisypeme šunku, osolíme podle chuti, opepříme a přidáme koření Dekora, to se skládá z cibule, petržele a sušené kapie. Nakonec do náplně vmícháme rozšlehané vejce. Pokud do směsi budete chtít přidat sýr či něco zeleného (bylinky), teď je vhodná doma. Směs necháme trochu vychladnout a pak jí plníme hlavičky žampionů.

Každou hlavičku zvlášť pak opatrně obalíme nejdříve v mouce, pak ve vajíčku, do kterého si můžou labužníci rozšlehat lžíci hořčice, a pak ve strouhance.
Plněné žampiony v trojobalu smažíme v rozpáleném oleji spíše pomaleji.

Jako příloha je k plněným žampionům výborná bramborová kaše, brambory nebo hranolky.
user-icon

autor Jarka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněné žampiony v trojobalu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.