Plněné vepřové řízky

Smažené vepřové řízky plněné směsí šunky s taveným sýrem a bylinkami.


4.428x
45 min
1×

Ingredience

3 plátkyvepřová kýta

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

trojobal

vejce
hladká mouka
strouhaná houska

náplň

100 gšunka
1 lžičkačerstvá petrželka
50 gtavený smetanový sýr

na potření

sardelová pasta

Postup přípravy

Vepřové plátky z kýty očistíme a tence rozklepeme.

Náplň: Šunku velmi jemně nakrájíme na kostičky a rozetřeme s taveným sýrem a jemně usekanou petrželkou.

Plátky masa lehce osolíme, opepříme a z jedné strany tence potřeme sardelovou pastou. Na jednu polovinu potřené strany dáme náplň, kterou překryjeme druhou polovinou plátku a vše pevně spojíme párátky.

Takto naplněné maso obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova.

Plněné vepřové řízky podáváme s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem a zeleninovými saláty.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněné vepřové řízky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká