Plněné vepřové kotlety s olivami

Výborný oběd z vepřové kotlety plněné šunkou a olivami s vůní bylinek.


4.657x
45 min
3×

Postup přípravy

Široké kotlety omyjeme, osušíme a nařízneme střed, který budeme plnit. Šalotku, polovinu oliv a šunku rozmixujeme. Směsí plníme naříznuté kotlety. Ale nevyplníme je příliš. Kotlety přichytíme párátky, aby směs nevytekla.

Na pánvi rozehřejeme máslo se 2 lžícemi olivového oleje. Vložíme kotlety a zprudka je orestujeme z obou stran. Snížíme teplotu, přidáme zbytek oliv, rozmarýn, sůl a pepř. Chvilku provaříme a podlijeme bílým vínem. Necháme odpařit alkohol, maso přikryjeme a vaříme alespoň 20 minut. Podle potřeby kotlety podléváme a obracíme.

Plněné vepřové kotlety s olivami podáváme teplé jako hlavní chod s bramborovou přílohou a sypané čerstvě nasekanou pažitkou.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněné vepřové kotlety s olivami

Zpět na recept