Vaření.czReceptyPlněné tvarohové roládky

Plněné tvarohové roládky

Křupavý masitý koláč z tvarohových roládek plněných mletým masem.


2.991x
75 min

Ingredience

tuk na vymazání

těsto

6 lžicolej
1 lžičkasůl
6 lžicmléko
1 balíčekprášek do pečiva
300 ghladká mouka
150 gnetučný tvaroh

náplň

1 svazekpetrželka
0.5 lžičkymajoránka
1 kscibule
1 ksbílek
150 ggouda
500 gmleté maso
kajenský pepř
2 lžícerajský protlak

na potření

1 ksžloutek
1 lžícemléko

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Goudu nakrájíme na kostičky. Petrželku opereme, okapeme a usekáme. Lžičku si odložíme na ozdobení. Oddělíme si z vajíčka žloutek. Mleté maso, bílek, bylinky, rajský protlak a pepř uhněteme a nakonec přimícháme sýr. Tvaroh, mléko, olej a sůl promícháme. Mouku prosejeme s práškem do pečiva a polovinu vmícháme do tvarohové hmoty. Po chvíli přisypeme zbytek a zpracujeme těsto. Na pomoučněném válu z něj rozválíme obdélník asi 50 x 25 cm. Rozválené těsto potřeme masovou směsí a z delší strany zavineme. Roládu rozkrájíme na 10 asi 5 cm silných špalíků, které naskládáme řeznou plochou do vymaštěné kulaté formy. Plněné tvarohové roládky lehce zamáčkneme. Žloutek rozkvedláme s 1 lžící mléka a okraje potřeme. Plněné tvarohové roládky pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 30 až 40 minut. Koláč z plněných tvarohových roládek podáváme sypaný odloženou petrželkou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Plněné tvarohové roládky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena