Plněné tvarohové roládky

Křupavý masitý koláč z tvarohových roládek plněných mletým masem.


2.991x
75 min

Ingredience

tuk na vymazání

těsto

6 lžicolej
1 lžičkasůl
6 lžicmléko
1 balíčekprášek do pečiva
300 ghladká mouka
150 gnetučný tvaroh

náplň

1 svazekpetrželka
0.5 lžičkymajoránka
1 kscibule
1 ksbílek
150 ggouda
500 gmleté maso
kajenský pepř
2 lžícerajský protlak

na potření

1 ksžloutek
1 lžícemléko

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Goudu nakrájíme na kostičky. Petrželku opereme, okapeme a usekáme. Lžičku si odložíme na ozdobení. Oddělíme si z vajíčka žloutek. Mleté maso, bílek, bylinky, rajský protlak a pepř uhněteme a nakonec přimícháme sýr.

Tvaroh, mléko, olej a sůl promícháme. Mouku prosejeme s práškem do pečiva a polovinu vmícháme do tvarohové hmoty. Po chvíli přisypeme zbytek a zpracujeme těsto. Na pomoučněném válu z něj rozválíme obdélník asi 50 x 25 cm.

Rozválené těsto potřeme masovou směsí a z delší strany zavineme. Roládu rozkrájíme na 10 asi 5 cm silných špalíků, které naskládáme řeznou plochou do vymaštěné kulaté formy. Plněné tvarohové roládky lehce zamáčkneme.

Žloutek rozkvedláme s 1 lžící mléka a okraje potřeme. Plněné tvarohové roládky pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 30 až 40 minut.

Koláč z plněných tvarohových roládek podáváme sypaný odloženou petrželkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněné tvarohové roládky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.