Plněné slané rohlíčky

Malé rohlíčky plněné slaninou a nivou. Velice chutný doplňek k vínu a pivu. Můžeme je také použít jako přílohu k polévkám z masových vývarů.


4.4241x
60 min
16×

Postup přípravy

Připravíme si těsto. Prosátou mouku promícháme s rozdrobeným tukem a smetanou. Ze směsi vypracujeme těsto, ze kterého vytvoříme kouli. Necháme v chladu odpočinout nejméně 2 hodiny.

Plátky libové slaniny nebo vepřové šunky nakrájíme na proužky. Nivu nakrájíme nadrobno. Vejce se solí rozšleháme a později použijeme na potírání.

Kouli těsta rozdělíme na dvě poloviny. Z každé půlky vyválíme kulatou placku, kterou rozdělíme na osm trojúhelníkových dílů. Nejširší část každého dílu naplníme slaninou a sýrem. Svineme a vytvarujeme do rohlíčku. Potíráme rozšlehanými vejci a sypeme sezamovým semínkem. Plněné rohlíčky přendáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve středně předehřáté troubě do zrůžovění.

Slané plněné rohlíčky podáváme jako chuťovku k vínu nebo pivu. Výborné jsou i jako příloha k čirým polévkovým vývarům.

Další recepty na slané pečivo

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněné slané rohlíčky

Zpět na recept