Plněné slané minihamburgery

Tento recept mám z internetu, ale moc nám chutná a děláme ho i na různé oslavy.


4.762x
60 min
8×

Postup přípravy

Z mouky, mléka, másla, vejce, tuku, droždí, cukru a soli vypracujeme těsto, necháme vykynout a rozválíme na 1,5 cm silnou placku. Vykrajujeme kolečka 3 - 3,5 cm, potřeme rozšlehaným vejcem a sypeme sezamem. Na plechu necháme ještě 10 minut kynout a vložíme do trouby na 200 °C vyhřáté. Pečeme 15 minut.

Mezitím si připravíme náplň, na kterou do pěny vyšleháme máslo, lučinu, prolisované stroužky českého česneku a sůl.

Po vychladnutí rozkrojíme žemličky ve 2/3, plníme přes špičku slanou náplní, na lístek salátu vložíme placičku z mletého masa. Můžeme použít karbanátek velikosti hamburgeru, obalený a opečený miniřízeček z kuřecího nebo ryby. Ale dá se použít i klobása či salám.

Plněné slané minihamburgery podáváme jako chuťovku, při slavnostních příležitostech se blýsknete originalitou.
user-icon

autor jaciz


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněné slané minihamburgery

Zpět na recept