Plněné papriky v rajské omáčce

Plněné papriky s rajskou omáčkou podávané s knedlíkem jsou vcelku nenáročné svou přípravou a přitom vydatným a chutným obědem.


3.7292x
60 min
31×

Ingredience

cukr
4-5 lžicolej
6 kspaprika
2 kscibule

náplň

sůl
1 ksvejce
1 clmléko
0.5 kgmleté maso
mletý černý pepř
1 lžícekoření do mletého masa
1 kstvrdší houska

omáčka

1 clmléko
3 lístkybobkový list
5 kuličeknové koření
5 kuličekpepř
2 lžícehladká mouka
2 konzervyrajský protlak (malý)
1 lhovězí vývar (kostka masoxu)

Postup přípravy

Papriky dobře omyjeme a zbavíme stopky a semen.

Mleté maso ochutíme pepřem, solí, kořením do mletých masových směsí a dobře promícháme s vajíčkem a houskou namočenou v mléku. Takto připraveným masem naplníme papriky.

Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, vložíme naplněné papriky a pomalu opečeme ze všech stran. Vložíme bobkový list a kuličky nového koření a pepře. Zalijeme vývarem, přidáme rajský protlak (případně dochutíme ostrým kečupem), zahustíme moukou rozmíchanou v mléku a za opatrného míchání přivedeme k varu.

Po provaření můžeme dohustit sušenou smetanou nebo mlékem, je-li třeba dosladíme cukrem nebo sladkým kečupem.

Podáváme s houskovým knedlíkem nebo s rýží.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněné papriky v rajské omáčce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.