Vaření.czReceptyPlněné papriky v červené omáčce

Plněné papriky v červené omáčce

Jídlo, které patří mezi ty levnější, což mu ale neubírá na chuti.


3.3107x
60 min
2×

Ingredience

4 lžícecukr
2 stroužkyčesnek
sůl
1 ksvejce
50 gmáslo
strouhanka
majoránka
2 kscibule
2 ksbobkový list
5 kuličeknové koření
2 lžícehladká mouka
mletý bílý pepř
1-2 lžičkycitronová šťáva
250 gmleté maso
2 plechovkyrajský protlak
koření do mletého masa
4-5 kspaprikové lusky

Postup přípravy

Papriky seřízneme, zbavíme jadřinců, omyjeme a necháme oschnout. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Mleté maso smícháme s vejcem, pepřem, solí, trochou strouhanky, majoránkou, kořením do mletých mas a prolisovaným česnekem. Touto směsí opatrně plníme paprikové lusky. Po naplnění zesklovatíme v hrnci na másle cibuli, poté přidáme mouku a připravíme jíšku, kterou osmahneme dozlatova. Vmícháme protlaky a zalijeme vodou. Chvíli povaříme, přidáme koření, sůl, cukr a citronovou šťávu. Povaříme čtvrt hodiny, potom omáčku přecedíme, aby byla hladká. Hotovou omáčku podle potřeby a chuti dosladíme nebo dokyselíme, osolíme, vložíme připravené papriky a za občasného míchání vaříme 45 minut. Plněné papriky s červenou omáčkou servírujeme s těstovinami.
user-icon

autor Konvalinka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Plněné papriky v červené omáčce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena