Plněné papriky v červené omáčce

Jídlo, které patří mezi ty levnější, což mu ale neubírá na chuti.


3.3107x
60 min
2×

Postup přípravy

Papriky seřízneme, zbavíme jadřinců, omyjeme a necháme oschnout. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno.

Mleté maso smícháme s vejcem, pepřem, solí, trochou strouhanky, majoránkou, kořením do mletých mas a prolisovaným česnekem. Touto směsí opatrně plníme paprikové lusky.

Po naplnění zesklovatíme v hrnci na másle cibuli, poté přidáme mouku a připravíme jíšku, kterou osmahneme dozlatova. Vmícháme protlaky a zalijeme vodou.

Chvíli povaříme, přidáme koření, sůl, cukr a citronovou šťávu. Povaříme čtvrt hodiny, potom omáčku přecedíme, aby byla hladká.

Hotovou omáčku podle potřeby a chuti dosladíme nebo dokyselíme, osolíme, vložíme připravené papriky a za občasného míchání vaříme 45 minut.

Plněné papriky s červenou omáčkou servírujeme s těstovinami.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněné papriky v červené omáčce

Zpět na recept