Plněné papriky s rajskou omáčkou a rýží

Rychlá příprava výborné rajské omáčky z domácího kečupu, rýže podle receptu mého dědy z remosky nebo z trouby.


4.413x
75 min
1×

Postup přípravy

Maso osolíme, opepříme. Smícháme s jedním vejcem. Z paprik odkrojíme klobouček se stopkou a vyjmeme semínka a naplníme masem.

Na tuku mírně orestujeme polovinu cibule nakrájené najemno. Vložíme papriky a restujeme ze všech stran. Podlijeme domácím kečupem, případně přidáme trochu vody a necháme dusit asi 30 minut. Poté vyjmeme papriky a zahustíme rajskou omáčku jíškou nebo hladkou moukou rozmíchanou ve vodě. Nakonec přidáme smetanu.

Opláchnutou rýži nasypeme do remosky a zalijeme vodou. Rýže musí být ponořená a nad ní minimálně jednou tolik vody. Osolíme a přidáme máslo. Do druhé poloviny cibule napícháme hřebíček a vložíme ji doprostřed remosky mezi rýži. Přikryjeme poklicí a pečeme asi 60 minut. Místo remosky můžeme použít zapékací mísu nebo hrnec s poklicí a dát do trouby na 200 °C.

Na talíř dáme kopečky rýže, ozdobíme petrželkou, přidáme papriky a zalijeme omáčkou. Plněné papriky s rajskou omáčkou a rýží ihned podáváme.
user-icon

autor lemonka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněné papriky s rajskou omáčkou a rýží

Zpět na recept