Klasické papriky netradičně plněné rýží vařenou v rajčatové šťávě smíchané s rajčaty a olivami.
máslo | |
3 snítky | oregano |
1 ks | mozzarella |
1 konzerva | krájená rajčata |
7 ks | žlutá paprika |
250 ml | rajčatová šťáva |
200 g | dlouhozrnná rýže |
375 ml | zeleninový bujon |
80 g | černé olivy (vypeckované) |
Rýži propláchneme. Smícháme 250 ml vývaru s rajčatovou šťávou, přidáme rýži a přivedeme ji k varu. Pak ji asi 20 minut dusíme. Uvařenou rýži scedíme. Rajčata otevřeme a scedíme. Podle potřeby je nakrájíme na menší kousky. Mozzarellu necháme okapat a nakrájíme na tenké plátky. Zapékací misku lehce vymažeme máslem.
Olivy nakrájíme na dílky. Papriky podélně rozpůlíme a očistíme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Jednu papriku nakrájíme na kostičky a spolu s olivami a rajčaty ji vmícháme do uvařené rýže. Rýží naplníme papriky, poklademe je plátky mozzarelly a skládáme je zapékací misky. Do zapékací misky nalijeme zbytek vývaru a v troubě pečeme asi 25 minut.
Mezitím si opereme a osušíme oregano. Upečené papriky zdobíme snítky oregana a ihned horké podáváme.
autor admin_vareni
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.