0.5 ks | cibule | |
500 g | vepřová plec | |
100 g | balkánský sýr | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
rajčatový protlak | ||
dijonská hořčice | ||
podle potřeby | ||
špek |
Očištěné vepřové maso velmi jemně umeleme, osolíme a necháme odležet alespoň 3 hodiny v chladu. Oloupanou cibuli nakrájíme na droboučko a důkladně zapracujeme do odleželého masa. Maso rozdělíme na 3 díly, které upravíme pomocí potravinové folie do placek. Na folii položíme díl jemně umletého masa, které opět překryjeme folií a rozválíme na placku silnou asi 3 - 4 mm. Horní folii odstraníme, maso potřeme hořčicí nebo rajským protlakem a jednu polovinu placky poklademe rozdrobeným balkánským sýrem. Pomocí spodní folie druhou polovinu placky překlopíme na sýr a kapsu důkladně uzavřeme. Rozpálenou, nejlépe litinovou, pánev potřeme špekem a na ní velmi zvolna propékáme plněné mleté kapsy z obou stran dorůžova. S masem na pánvi opečeme také plátky anglické slaniny, měly by být křupavé. Plněné mleté kapsy s balkánským sýrem podáváme s opečenou slaninou, zeleninou a šťouchaným bramborem jako hlavní chod.
Mleté maso a koření: Naučte se správné kombinace a vyzkoušejte prověřené recepty
Domácí mleté maso má mnohem lepší chuť a můžeme z něj připravit i jiné chutné pokrmy - nejen sekanou nebo karbanátky. Nakonec máme záruku, že bude kvalitní a čerstvé.
8 tipů, jak připravit masové závitky
Osvědčené recepty na závitky z kuřecího, vepřového, hovězího i mletého masa. Pokud tápete nad tím, co k dnešnímu obědu, vrhněte se právě na závitky. Jsou vděčnou volbou a v lehčí verzi je stačí doplnit zeleninovým salátem. V sytější podobě podáváme s rýží, vařenými brambory nebo bramborovou a jinou zeleninovou kaší či pyréčkem.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena