Plněné koláčky s podmáslím

Jednoduché koláčky plníme oblíbeným džemem a řeckým jogurtem.


4.722x
45 min

Postup přípravy

Mouku prosejeme, promícháme s kypřícím práškem a oběma cukry. Doprostřed uděláme důlek, dokola rozdrobíme změklé máslo. Do středu dáme mléko a rozbijeme vejce. Propracujeme v hladké těsto, které necháme asi 15 minut odpočinout.

Z těsta vyválíme placku 2,5 cm vysokou a vykrájíme kolečka o průměru asi 5 cm. Kolečka poklademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme podmáslím a zaprášíme lehce moukou. Upečeme v troubě předehřáté na 220 °C dorůžova. To trvá přibližně 15 - 20 minut.

Ještě teplé koláčky podélně rozkrojíme. Prochladlé plníme dobrým pikantním džemem, jogurtem nebo zakysanou smetanou.

Plněné koláčky s podmáslím podáváme jako moučník ke kávě nebo čaji. Můžeme je připravit místo lívanců i k večeři. Koláčky jsou určeny k rychlé spotřebě. Druhý den nejsou sice špatné, ale nejlépe chutnají čerstvé.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněné koláčky s podmáslím

Zpět na recept