Plněné brambory na víně

Časově trošku náročnější, ale jinak snadný, ale hlavně velmi chutný recept!


4.722x
0
1×

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce a bílé pečivo mezitím namočíme do mléka.

Brambory po vychladnutí oloupeme a podélně co nejvíce vydlabeme. Vydlabanou část dáme do mísy a rozmačkáme, popř. promačkáme přes mřížku na brambory. Přidáme na opravdu malé kostičky nakrájený salám a cibuli. Přidáme namočené pečivo, které vyždímáme z mléka. Ochutíme pepřem a solí, zalijeme vínem. Vše pořádně smícháme a v případě nutnosti přilijeme mléko, aby nebyla nádivka příliš suchá. Podle chuti můžeme přidat i více vína a koření (při ochutnání bychom toto vše měli cítit).

Brambory touto směsí naplníme a naplněné je naskládáme do zapékací mísy. Pokud nám zbude nádivka (a ona vždy zbude), tak ji rovnoměrně rozprostřeme na brambory. Pečeme, dokud nádivka nezezlátne a brambory se zespodu neopečou - pokud máme možnost toto kontrolovat ve skleněné zapékací míse.

Plněné brambory na víně podáváme jako hlavní chod.
user-icon

autor fisshy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněné brambory na víně

Zpět na recept