Plněné bagety na grilu

Recept na grilované bagety plněné česnekovo-bylinkovou směsí a sýrem. Pokrm podáváme jako přílohu k masu, zelenině nebo polévkám.


4.517x
35 min

Postup přípravy

Mozzarellu necháme okapat a nakrájíme na tenké plátky. Bazalku omyjeme a nasekáme nadrobno. Do baget nakrojíme hlubší zářezy asi 1 cm široké. Krájíme opatrně, abychom bagety nepřekrojili. Oloupaný česnek prolisujeme a utřeme s usekanou bazalkou, olejem, solí a pepřem. Nakonec do směsi vmícháme nastrouhaný sýr.

Zářezy v bagetách hustě potřeme bylinkovo-sýrovou směsí a vyplníme na plátky nakrájenou mozzarellou. Naplněné bagety jednotlivě uzavřeme do olejem potřeného grilovacího alobalu a na středně roztopeném ohni opékáme za občasného obracení asi 8 minut.

Plněné zapečené bagety podáváme teplé jako přílohu ke grilovaným masům a zelenině. Výborně však chutnají i zastudena.

Další recepty na gril


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněné bagety na grilu

Zpět na recept