Plněná vepřová panenka

Vepřová panenka naplněná pikantní nádivkou z krůtích nebo drůbežích jater, žampionů, mandlí a oliv.


3.4985x
120 min
1×

Postup přípravy

Neprve si připravíme nádivku. Játra nakrájíme na drobné kostičky a opečeme je na oleji a másle. Pak je vložíme vychladnout do mísy.

Žampiony oloupeme a nakrájíme na tenké plátky nebo nudličky. Mandle spaříme, oloupeme a spolu s olivami je taky nakrájíme na nudličky. Vše přidáme do mísy k játrům, osolíme, opepříme a přidáme vejce. Nádivku můžeme zahustit trochou strouhanky.

Panenku podélně nakrojíme, lehce ji naklepeme tupou hranou nože a naplníme připravenou nádivkou. Naplněnou panenku omotáme kuchyňskou nití nebo ji spojíme kuchyňskými skřipci či jehlami. Povrch masa osolíme, opepříme.

Rozpálíme pánev, přilijeme olej (nebo výpek z jater) a panenku krátce opečeme. Pak maso pečeme v troubě případně jej jemně dusit. Maso podléváme vývarem a výpekem. Není třeba je péct dlouho.

Po upečení z masa odstraníme nit nebo skřipce, závitky nakrájíme a servírujeme s opečenými bramborami nebo bramborovou kaší.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněná vepřová panenka

Zpět na recept