Plněná vepřová panenka

Vepřová panenka naplněná pikantní nádivkou z krůtích nebo drůbežích jater, žampionů, mandlí a oliv.


3.4985x
120 min
1×

Postup přípravy

Neprve si připravíme nádivku. Játra nakrájíme na drobné kostičky a opečeme je na oleji a másle. Pak je vložíme vychladnout do mísy. Žampiony oloupeme a nakrájíme na tenké plátky nebo nudličky. Mandle spaříme, oloupeme a spolu s olivami je taky nakrájíme na nudličky. Vše přidáme do mísy k játrům, osolíme, opepříme a přidáme vejce. Nádivku můžeme zahustit trochou strouhanky. Panenku podélně nakrojíme, lehce ji naklepeme tupou hranou nože a naplníme připravenou nádivkou. Naplněnou panenku omotáme kuchyňskou nití nebo ji spojíme kuchyňskými skřipci či jehlami. Povrch masa osolíme, opepříme. Rozpálíme pánev, přilijeme olej (nebo výpek z jater) a panenku krátce opečeme. Pak maso pečeme v troubě případně jej jemně dusit. Maso podléváme vývarem a výpekem. Není třeba je péct dlouho. Po upečení z masa odstraníme nit nebo skřipce, závitky nakrájíme a servírujeme s opečenými bramborami nebo bramborovou kaší.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněná vepřová panenka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena