Plněná vepřová kýta

Nápadité jídlo, které jistě obohatí například nejeden víkendový stůl.


3.1146x
75 min
2×

Postup přípravy

Podlouhlou, po vláknech ukrojenou kýtu nařízneme podélně středem, aby vznikla kapsa a lehce ji například vařečkou rozšíříme. Na kostičky nakrájený salám osmahneme na oleji, zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme a mícháme, dokud se vejce nezačnou srážet. Pak vmícháme jemně sekanou petrželku a dobře okapaný hrášek. Nádivkou naplníme připravenou kýtu a vše dobře sešijeme. Připravené maso opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji, podlijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C doměkka. Během pečení kýtu obracíme a přeléváme výpekem. Upečenou plněnou kýtu vyjmeme, nakrájíme a na talířích přeléváme šťávou. Plněnou vepřovou kýtu servírujeme s bramborem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Plněná vepřová kýta

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena