Plněná vepřová kýta

Nápadité jídlo, které jistě obohatí například nejeden víkendový stůl.


3.1146x
75 min
2×

Postup přípravy

Podlouhlou, po vláknech ukrojenou kýtu nařízneme podélně středem, aby vznikla kapsa a lehce ji například vařečkou rozšíříme.

Na kostičky nakrájený salám osmahneme na oleji, zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme a mícháme, dokud se vejce nezačnou srážet. Pak vmícháme jemně sekanou petrželku a dobře okapaný hrášek.

Nádivkou naplníme připravenou kýtu a vše dobře sešijeme.

Připravené maso opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji, podlijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C doměkka. Během pečení kýtu obracíme a přeléváme výpekem.

Upečenou plněnou kýtu vyjmeme, nakrájíme a na talířích přeléváme šťávou.

Plněnou vepřovou kýtu servírujeme s bramborem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněná vepřová kýta

Zpět na recept