Plněná slepice s polévkou

Recept na slepici, kterak z ní připravit polévku, hlavní chod i přílohu najednou.


3.0104x
0

Ingredience

2 lžičkysůl
1 kscibule
1 ksslepice
4 lžícetuk na pečení
250 gkořenová zelenina
polévkové nudle

nádivka

0.5 lžičkysůl
4 ksvejce
125 gmáslo
strouhanka
300 mlmléko
0.5 balíčkumandle
5 ksrohlík
1 lžičkacitronová kůra

Postup přípravy

Slepici očistíme a připravíme na plnění. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na velké kusy. Cibuli omyjeme, odkrájíme kořenovou část.

Rohlíky nakrájíme na plátky, zalijeme horkým mlékem a necháme nasáknout. Mandle nasekáme najemno. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Nasáklé housky vymačkáme.

Utřeme máslo se solí a žloutky, přidáme citronovou kůru, sekané mandle a vymačkané housky. Zahustíme strouhankou a lehce vmícháme sníh z bílků. Touto nádivkou naplníme dutinu očištěné slepice.

Dutinu zašijeme bílou nití a vložíme do tlakového hrnce. Přidáme kořenovou zeleninu a cibuli, osolíme, zalijeme vodou, uzavřeme a vaříme 1,5 hodiny.

Pak slepici vyjmeme, dáme na pekáč s tukem a pečeme ve střední troubě asi 1 hodinu, přeléváme výpekem a vývarem. Současně se slepicí upečeme v kastrolu zbylou nádivku.

Polévku přecedíme, zeleninu propasírujeme, povaříme a přidáme polévkové nudle. Naporcovanou slepici podáváme s upečenou nádivkou a zeleninovým salátem.
user-icon

autor Havlice


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněná slepice s polévkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.