Plněná sekaná

Sekanou většinou plníme párkem a vajíčky, ale tahle je plněná vařenými těstovinami, sýrem a rajským protlakem.


3.0540x
120 min

Ingredience

- -sůl
200 mlvývar
2 ksvejce
- -máslo
- -strouhanka
- -petrželka
2 kscibule
- -pepř mletý
80 gtěstoviny
2 ksrohlíky
100 gsýr strouhaný
750 gmaso mleté
2 lžíceprotlak rajčatový

Postup přípravy

Mleté maso smícháme s nakrájenými rohlíky, které jsme namočili v mléce. Přidáme vejce, osolíme, opepříme, přidáme koření na mleté maso a pokrájenou cibulku. Zahustíme podle potřeby strouhankou. Těstoviny uvaříme dopoloměkka a necháme vychladnout. Na másle necháme opéct cibulku a předehřejeme troubu na 200 st. Maso rozetřeme na alobal asi v dvoucentimetrové vrstvě, do středu rozložíme těstoviny, zakryjeme sýrem, pokapeme protlakem a posypeme osmahnutou cibulkou, petrželkou. Maso sbalíme, přeneseme do pekáčku, vyndáme alobal a pečeme na rozpuštěném másle za občasného podlévání asi 80 minut.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněná sekaná

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.