Vaření.czReceptyPlněná sekaná z mletého masa

Plněná sekaná z mletého masa

Výborná domácí sekaná, která je vynikající s bramborovou kaší nebo zastudena s chlebem.


4.587x
90 min
18×

Ingredience

náplň

slanina
vejce
šunka
sterilované okurky
dietní párek

těstíčko

7 stroužkůčesnek
sůl
4 ksvejce
majoránka
1 kgmleté maso

podle chuti

mletý černý pepř

Postup přípravy

Mleté maso si ochutíme solí, pepřem, majoránkou a přidáme prolisovaný česnek a vejce. Vše pořádně promícháme. Směs si rozdělíme na dvě části, z 1kg mletého masa totiž uděláme dvě sekané. Lepší dvě malé než jedna velká. Nachystáme si alobal, který dostatečně potřeme olejem nebo sádlem, aby se nám na něj sekaná nepřipekla. Mleté maso vylijeme na alobal a uděláme z něj menší placku. Na placku si dáme různé přísady podle chuti. Třeba vejce, slaninu, okurky, párky. Záleží čistě na Vaší chuti. Klidně sekanou můžeme naplnit vaječinou s hřiby, chutná také báječně. Z masa uděláme malý bochníček tak, abychom zakryly celou náplň. A celou ji zabalíme v alobalu. Sekanou pečeme v troubě při 170 °C na horký vzduch asi 90 minut. Hodinu pečeme v alobalu a poslední půl hodinu odkryjeme horní alobal. Ten nesundáváme, jen nahoře rozevřeme a nechat dopéct dozlatova. Plněnou sekanou z mletého masa nakrájíme a můžeme podávat. Přílohu volíme, jak máme rádi.
user-icon

autor Valérka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněná sekaná z mletého masa

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena