Plněná roštěnka v trojobalu

Recept na velmi chutné marinované řízky z roštěnky s jednoduchou náplní a smažené v trojobalu.


2.020x
35 min

Postup přípravy

Vysokou roštěnku omyjeme a pokrájíme na 4 řízky, které naklepeme, po obvodu nařežeme na několika místech, osolíme a okořeníme z obou stran a pokapeme citronovou šťávou. Část cibule nastrouháme na jemno, nastrouhanou cibulí potřeme roštěnky a necháme marinovat aspoň 4 hodiny v chladničce, ale nejlépe přes noc, aby maso zkřehlo a spojily se chutě.

Zbylou cibuli pokrájíme na tenoučké půlměsíčky. Chilli papričky rozkrojíme po délce a odstraníme semínka, pokrájíme na jemno a smícháme s cibulí. Touto směsí naplníme polovinu každé roštěnky, přes náplň přehneme druhou polovinu roštěnky a naplněné řízky spojíme jehlicemi, aby nevypadla náplň.

Připravené řízky obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a solí a strouhance. Obalené řízky smažíme z obou stran v hrnci přikrytém pokličkou ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje, dokud se nezbarví pěkně do zlatohněda a obal se krásně nafoukne. Hotové řízky necháme odsát od přebytečného tuku na papírové kuchyňské utěrce.

Plněnou roštěnku v trojobalu podáváme s brambory pečenými na másle a posypanými petrželovou natí, vhodný je libovolný salát.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněná roštěnka v trojobalu

Zpět na recept