Vaření.czReceptyPlněná panenka s mátovou omáčkou

Plněná panenka s mátovou omáčkou

Recept vepřová panenka plněná šunkou s banánem a přelitá mátovo-smetanovou omáčkou.


4.537x
35 min
3×

Ingredience

10 clolej
2 gsůl
20 gmáta
20 geidam
0.4 ksbanán
200 gvepřová panenka
2 gmletý černý pepř
10 clsmetana na vaření
20 gvepřová šunka

Postup přípravy

Očištěnou vepřovou panenku rozřízneme na 2díly. Naklepeme je, lehce osolíme a opepříme. Na každý díl rozložíme plátek vepřové šunky, plátek sýra a třetinu banánu. Následovně vše pečlivě zabalíme nebo zarolujeme a obalíme v hladké mouce. Plněnou panenku pořádně stáhneme, abychom měli pěkný závitek. Nahřejeme si pánev a plněnou panenku orestujeme dozlatova, aby se maso stáhlo. Orestované maso vyjmeme, šťávu z pánve zaprášíme moukou a restujeme ji dozlatova. Pak ji podlijeme smetanou, přidáme sekanou mátu a omáčku ochutíme solí a pepřem. Do mátové omáčky vrátíme maso a asi 10 minut ho dusíme doměkka. Plněnou panenku servírujeme na předehřátý talíř. Panenku šikmo nakrájíme na 4 díly, ty na talíř ozdobně rozložíme do tvaru hvězdy. Panenku lehce přelijeme přes prostředek omáčkou a ozdobíme celým listem máty a pár proužky mrkve. Plněná panenka s mátovou omáčkou je skvělá s pečenými nebo americkými brambory.
user-icon

autor qvor

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Plněná panenka s mátovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena