Plněná kuřecí stehna

Kuřecí stehna plněná hermelínem - kombinace jemné chuti kuřecího masa a sýru s bílou plísní.


3.943x
45 min

Postup přípravy

Kuřecí stehna dobře očistíme, opláchneme vodou a necháme okapat. Filetovacím nožem nařízneme kapsu (od širší části stehna směrem ke kloubu). Vydatně posypeme provensálským kořením, pokapeme olivovým olejem a necháme uležet (nejlépe do dalšího dne). Připravíme si silnější proužky sýru s bílou plísní - hermelín nebo jiný podobný typ, jeden kus sýru nakrájíme na 4 porce. Každý pak obalíme proužkem anglické slaniny. Větší oloupanou cibuli nakrájíme na osminky. Připravená kuřecí stehna plníme proužkem sýru zabaleného v anglické slanině, přidáme osminku cibule. Nahřejeme si vyšší kastrol s poklicí a vložíme naplněná kuřecí stehna (kůží navrch), přikryjeme poklicí. Necháme chvíli opékat, pak otočíme, lehce přisolíme a znovu přikryjeme. Po dalším opečení naposledy otočíme (opět máme kůží navrch) a na každé stehno položíme plátek anglické slaniny. Maso pouští šťávu, pomalu se rozpouští také část sýru a vzniká omáčka. Můžeme přidat trochu vody a přisolit ji. Hotová plněná kuřecí stehna podáváme s vařenými brambory, které přeléváme vzniklou omáčkou. Pokrm je možné doplnit česnekovým dresinkem a zeleninou.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněná kuřecí stehna

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena