Plněná kachna po flandersku

Kachna plněná jelíkovým prejtem s kachními játry. Podáváme s pečenými jablky a brambory.


3.1651x
120 min

Postup přípravy

Rozinky necháme nabobtnat v teplé vodě, nakájíme si cibuli najemno, nasekáme kachní játra a jelitový prejt. Všechno smícháme, přidáme strouhanku, vejce, koření a smetanu. Směs osolíme a dobře prohněteme, naplníme jí kachnu. Otvor zašijeme a kachnu potřeme máslem, pečeme v troubě, za stálého přelévání šťávou. Asi po hodině pečení přelijeme bílým vínem a obložíme oloupanými jablky, když je maso měkké, kachnu naporcujeme, obkládáme měkkými jablky.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněná kachna po flandersku

Zpět na recept