Plněná kachna po flandersku

Kachna plněná jelíkovým prejtem s kachními játry. Podáváme s pečenými jablky a brambory.


3.1651x
120 min

Ingredience

- -sůl
1 ksvejce
- -máslo
100 gstrouhanka
1 kscibule
1 dlsmetana
7 ksjablko
100 grozinky
1 kskachna
- -pepř mletý
2 dlvíno bílé
- -oříšek muškátový
- -játra kachní
300 gprejt jelítkový

Postup přípravy

Rozinky necháme nabobtnat v teplé vodě, nakájíme si cibuli najemno, nasekáme kachní játra a jelitový prejt. Všechno smícháme, přidáme strouhanku, vejce, koření a smetanu. Směs osolíme a dobře prohněteme, naplníme jí kachnu. Otvor zašijeme a kachnu potřeme máslem, pečeme v troubě, za stálého přelévání šťávou. Asi po hodině pečení přelijeme bílým vínem a obložíme oloupanými jablky, když je maso měkké, kachnu naporcujeme, obkládáme měkkými jablky.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněná kachna po flandersku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena