Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku a sušený česnek, vajíčka a trochu smetany. Smícháme a zahustíme strouhankou.
Větší lusky ačokči podélně rozkrojíme a odstraníme semínka. Lusky naplníme masovou směsí a poklademe náplní vzhůru do olejem vymazané zapékací misky. Plněnou ačokču pečeme v troubě doměkka.
Plněnou ačokču podáváme s pečivem, rajskou omáčkou a knedlíkem nebo s brambory. Záleží na chuti.
ačokča je papriko-okurka - chuť je opravdu podobná.Pěstuje se podobně jako okurky.Liánovitá rostlina dorůsta několikametrové výšky a sklízet se dá od poloviny července až do prvních mrazíků.Zajímavá je i její léčivá síla, mladé plody konzumované v syrovém stavu působí příznivě na regulaci krevního cukru, ideální pro diabetiky.
esunad
vynikající
taky to tak dělám, uříznu stopku a podélně rozkrojím a plním, chutná jak plněné papriky, taky jsem plnila sýrovou směsí, nám větší lusky nechutnají, takže plním menší , nejdřív jsem se to pokoušela plnit otvorem po odříznuté stopce, ale to je moc pracný, ale podélné rozříznutí nevadí, náplň mi nikdy nevytekla