Plíčky na smetaně

Pokrm z vepřových plic a sladké smetany.


4.0131x
75 min
5×

Postup přípravy

Očištěné, napůl rozkrojené plíce namáčíme půl hodiny ve studené vodě. Pak je přidáme do horké vody, osolíme, přidáme bobkový list, nové koření, pepř a vaříme do měkka.

Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme a nastrouháme.

Na tuku zpěníme cibuli, přidáme strouhanou zeleninu a osmahneme. Vše zaprášíme hladkou moukou a opražíme dorůžova. Potom zalijeme vývarem z plíček, dobře promícháme a povaříme. Nakonec omáčku zalijeme smetanou a rozmixujeme.

Omáčku dochutíme hořčicí, cukrem a citronovou šťávou. Přelijeme přes jemně usekané plíčky a podáváme. Vhodnou přílohou je houskový knedlík.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plíčky na smetaně

Zpět na recept