Plíčky na smetaně

Pokrm z vepřových plic a sladké smetany.


4.0131x
75 min
5×

Ingredience

1 kostkacukr
40 golej
1 kscibule
0.3 ksceler
1 lžícehořčice
1 kscitron
1 ksmrkev
1 kspetržel
200 mlsmetana na šlehání
1 ksbobkový list
3 kuličkynové koření
1 lžícehladká mouka
3 kuličkycelý černý pepř
600 gvepřové plíce

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Očištěné, napůl rozkrojené plíce namáčíme půl hodiny ve studené vodě. Pak je přidáme do horké vody, osolíme, přidáme bobkový list, nové koření, pepř a vaříme do měkka.

Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme a nastrouháme.

Na tuku zpěníme cibuli, přidáme strouhanou zeleninu a osmahneme. Vše zaprášíme hladkou moukou a opražíme dorůžova. Potom zalijeme vývarem z plíček, dobře promícháme a povaříme. Nakonec omáčku zalijeme smetanou a rozmixujeme.

Omáčku dochutíme hořčicí, cukrem a citronovou šťávou. Přelijeme přes jemně usekané plíčky a podáváme. Vhodnou přílohou je houskový knedlík.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plíčky na smetaně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.