Plátky vepřové krkovičky ve smetaně

Dobrá sváteční večeře z vepřové krkovičky, kterou zjemníme smetanou.


3.161x
45 min
2×

Postup přípravy

Maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky asi 2 cm silné. Lehce je rozklepeme, posypeme kořením a pepřem. Vložíme je do mísy a zakapeme olivovým olejem. Necháme v chladu uležet.

Zatím si očistíme cibuli a nakrájíme ji na proužky.

V široké hluboké pánvi si rozehřejeme olej, na který pak vložíme připravené maso. Zprudka opečeme z jedné strany a před otočením ještě neopečenou stranu potřeme hořčicí. Po natření a otočení zasypeme cibulí a přidáme mraženou asijskou směs zeleniny a žampionů. Necháme asi 2 minuty opékat, pak přiklopíme poklicí a necháme 15 minut podusit.

Přilijeme smetanu a necháme ji prohřát.

Na talíři přeléváme plátky vepřové krkovičky vzniklou omáčkou. Plátky vepřové krkovičky ve smetaně podáváme s americkými brambory. Nezapomeneme na zelný salát, který doplní chuťově i barevně připravený pokrm na talíři.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plátky vepřové krkovičky ve smetaně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.