Plátky vepřové krkovičky ve smetaně

Dobrá sváteční večeře z vepřové krkovičky, kterou zjemníme smetanou.


3.161x
45 min
2×

Postup přípravy

Maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky asi 2 cm silné. Lehce je rozklepeme, posypeme kořením a pepřem. Vložíme je do mísy a zakapeme olivovým olejem. Necháme v chladu uležet.

Zatím si očistíme cibuli a nakrájíme ji na proužky.

V široké hluboké pánvi si rozehřejeme olej, na který pak vložíme připravené maso. Zprudka opečeme z jedné strany a před otočením ještě neopečenou stranu potřeme hořčicí. Po natření a otočení zasypeme cibulí a přidáme mraženou asijskou směs zeleniny a žampionů. Necháme asi 2 minuty opékat, pak přiklopíme poklicí a necháme 15 minut podusit.

Přilijeme smetanu a necháme ji prohřát.

Na talíři přeléváme plátky vepřové krkovičky vzniklou omáčkou. Plátky vepřové krkovičky ve smetaně podáváme s americkými brambory. Nezapomeneme na zelný salát, který doplní chuťově i barevně připravený pokrm na talíři.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plátky vepřové krkovičky ve smetaně

Zpět na recept