Placky s kuřecím masem

Bramborové těsto plněné kuřecím masem a nivou. Nakonec obalené jako řízky.


4.07x
45 min

Ingredience

sůl
1 kscibule
120 gniva
300 gkuřecí prsa
mletý bílý pepř

těsto

sůl
4 ksvejce
500 gbrambory
krupice
180 gpolohrubá mouka
muškátový oříšek

trojobal

vejce
strouhanka
hladká mouka

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Den předem uvařené brambory oloupeme a prolisujeme do mísy. Přidáme vejce i mouku a ochutíme solí i muškátovým oříškem. Ingredience vypracujeme na hladké těsto, podle potřeby přidáme krupici. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, kuřecí prsa nadrobno pomeleme. Cibuli orestujeme na rozehřátém oleji, přidáme maso a promícháme. Náplň osolíme i opepříme a vmícháme nadrobenou nivu. Promícháme a necháme vychladnout. Bramborové těsto vyválíme na tenkou placku, ze kterého vykrájíme kolečka (asi 8 cm v průměru). Na polovinu koleček rozdělíme masovou náplň a přiklopíme druhým kolečkem. Okraje pevně přitiskneme a placky obalíme v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka). Obalené placky smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Placky s kuřecím masem podáváme jak teplé s vařenými brambory, tak studené s bílým pečivem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Placky s kuřecím masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena