Placičky s krutím masem

Kořeněným placičkám dodává na zajímavosti ještě omáčka z červené řepy. Můžete ji podávat také s grilovanými krůtími řízky, které samy o sobě mohou


3.162x
45 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
sůl
0.5 hrnkustrouhanka
2 ksbrambory
kopr
pepř
1.5 lžičkyolivový olej
1.25 hrnkulistový špenát
1 lžičkakremžská hořčice
230 gkrutí prsní řízky
0.8 hrnkutvaroh light
2 lžícenakrájená čerstvá bazalka

omáčka

1 ksčervená řepa
1 lžičkanakrájený kopr
1 lžičkadijónská hořčice
1 hrnekjablečné pyré

Postup přípravy

Listy špenátu natrháme, maso nakrájíme nadrobno. Brambory uvaříme, necháme vychladnout a nakrájíme. Cibulku nakrájíme nadrobno. Řepu uvaříme a nakrájíme na kostičky.

Troubu předehřejeme na 190 °C. Všechny suroviny na přípravu omáčky smícháme v misce, přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky. Mú2erne, je také nahladko rozmixovat.

Na pánvi rozehřejeme olej. Přidáme špenát a česnek, pánev přikryjeme
pokličkou a špenát s česnekem dusíme na mírném ohni 2 minuty. Pánev odstavíme. Když špenát s česnekem vychladne, smícháme ho v misce s krůtím masem, bramborami, tvarohem, jarní cibulkou, hořčicí, bazalkou
a polovinou strouhanky. Podle chuti osolíme a opepříme. Hmotu rozdělíme na osm dílů a z každého dílu utvoříme placičku silnou zhruba 1 cm. Placičky obalíme ve zbývající strouhance.

Placičky rozložíme na plech a pečeme v předehřáté troubě 15-20 minut dozlatova. Placičky rozdělíme na talíře, dopiníme omáčkou z červené řepy ozdobenou koprem a ihned podáváme.

Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Placičky s krutím masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.