Pizza s nivou a olivami

Pizzu lze připravit pokaždé jinak. Záleží na naší chuti. S nivou a olivami chutná výborně.


4.116x
60 min

Postup přípravy

Do mísy prosejeme mouku. Doprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru a zalijeme polovinou šálku vlažné vody. Počkáme, až kvásek vykyne, pak přilijeme ještě trochu vlažné vody, přisypeme sůl a vypracujeme hladké těsto.

Těsto rozdělíme na 2 bochánky, zaprášíme je moukou a necháme na teplém místě dobře vykynout. Oba vykynuté bochánky rozválíme válečkem na kulaté placky silné asi půl centimetru. Položíme je na plechy, opatřené pečícím papírem. Okraje placek prsty vytlačíme.

Rajčata očistíme a rozkrájíme na slabé plátky, olivy na kolečka.

Placky potřeme olivovým olejem a rajčatovým protlakem. Zasypeme nastrouhaným eidamem. Na sýr položíme šunku, rajčata, olivy. Pak posypeme nastrouhanou nivou, kořením na pizzu a opepříme.

Pizzu pečeme dozlatova v předehřáté troubě při 200 °C.

Pizzu s nivou a olivami podáváme teplou a zapíjíme vínem.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pizza s nivou a olivami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská