Pizza s mořskými plody a roketou

Pizza, jak ji ještě neznáte. Nebojte se ochutnat - budete překvapeni.


3.946x
45 min

Postup přípravy

Česnek prolisujeme, chapadla chobotnice nakrájíme, ančovičky nakrájíme na drobné kousky. Troubu předehřejeme na 220 °C a vyložíme ji dvěma archy pečicího papíru.

Krevety omyjeme a osušíme utêrkou. Ve velké pánvi se silným dnem rozehřejeme olej, přidáme česnek, krevety a chobotnicové kroužky. Za stálého míchání smažíme 3 minuty, až krevety zrůžoví a chobotnice zprůhlední.

Na placku pro přípravu pizzy rozetřeme rajčatové pyré, pokryjeme ji mořskými plody, ančovičkami a zasypeme mozzarellou. Vložíme do trouby a pečeme 10 - 12 minut, dokud sýr nezezlátne. Upečenou pizzu zasypeme roketovými lístky a podle chuti také parmazánem, nastrouhaným pomocí škrabky na zeleninu.

Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pizza s mořskými plody a roketou

Zpět na recept