Listové těsto rozvineme a přeložíme i s pečícím papírem na plech. Těsto propícháme vidličkou.
Připravíme si houbovou směs na potření. Cuketu oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. V kastrolku osmahneme houby naložené v tuku, přidáme kukuřici, cuketu a krátce osmahneme. Přidáme lžičku kopru, trochu osolíme, vlijeme hustý rajčatový protlak a přidáme plátek másla. Chvíli podusíme, přidáme vývar a necháme tak 8 - 10 minut bublat. Do houbovo-zeleninové směsi nakonec vmícháme tymián a ještě prohřejeme. Necháme trochu vychladnout.
Houbovou směs přendáme na těsto a rozetřeme po celé ploše. Poklademe na měsíčky nakrájeným vejcem natvrdo a poklademe libovolným sýrem. Může být eidam, mozzarella, ementál, ale klidně i plísňový sýr nebo jiný oblíbený. Posypeme kořením na pizzu.
Pizzu s houbovou směsí vložíme do silně vyhřáté trouby a upečeme dozlatova. Podáváme jako teplou chuťovku.