Pivovarnické závitky

Tak takovéhle závitky ještě neznáte! Plněné směsí uzeného, ledvinek a vajec. To vše je dušené na pivě, mňam!


2.9872x
90 min

Postup přípravy

Vepřové ledvinky zbavíme močovodů a nakrájíme je na tenké plátky, které vložíme do cedníku a důkladně prolijeme vroucí vodou. Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme ledvinky a nakrájené uzené maso. Směs osolíme, opepříme a zalijeme vejcem. Za stálého míchání necháme vejce ztuhnout. Náplň rozdělíme na jednotlivé osolené vepřové plátky, stočíme je, upevníme jehlami nebo párátky a obalíme v mouce. Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli a přidáme k ní závitky, opečeme, podlijeme pivem, přidáme kečup a zvolna dusíme doměkka. Podáváme s bramborovými knedlíky nebo vařeným bramborem.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pivovarnické závitky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.