Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a předvaříme.
Hovězí silnější plátky roštěné či pravé svíčkové naložíme v oleji okořeněné steakovým kořením na 24 hodin.
Na másle orestujeme sladkou kondenzovanou kukuřici a po asi 5 minutách lehce osolíme.
Na pánev nalijeme asi 4 polévkové lžíce olivového oleje. Rozpálíme a vložíme naložené plátky masa a opékáme po obou stranách po 3 minutách. Po té přilijeme asi ke dvěma steakům 1,2 dl piva a maso po obou stranách po dvou minutách dopékáme.
Poté maso vyjmeme a na rozpálenou pánev do směsi olivového oleje a piva vložíme na plátky nakrájené předvařené brambory, které opékáme do lehce zlatova.
Pivní steak podáváme s restovanou kukuřicí a opékaným bramborem přelité vypečeným pivním výpekem.