Pivní steak

Pivní steak se nejlépe vychutná s opečenými brambory s česnekem.


3.916x
25 min

Ingredience

4 lžíceolivový olej
2 dlstolní olej
120 mlpivo 10°
400 ghovězí svíčková nebo roštěná

podle chuti

sůl
steakové koření KATANI

příloha

3 lžícemáslo
400 gbrambory
150 gkukuřice

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a předvaříme. Hovězí silnější plátky roštěné či pravé svíčkové naložíme v oleji okořeněné steakovým kořením na 24 hodin. Na másle orestujeme sladkou kondenzovanou kukuřici a po asi 5 minutách lehce osolíme. Na pánev nalijeme asi 4 polévkové lžíce olivového oleje. Rozpálíme a vložíme naložené plátky masa a opékáme po obou stranách po 3 minutách. Po té přilijeme asi ke dvěma steakům 1,2 dl piva a maso po obou stranách po dvou minutách dopékáme. Poté maso vyjmeme a na rozpálenou pánev do směsi olivového oleje a piva vložíme na plátky nakrájené předvařené brambory, které opékáme do lehce zlatova. Pivní steak podáváme s restovanou kukuřicí a opékaným bramborem přelité vypečeným pivním výpekem.
user-icon

autor Lázló

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pivní steak

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena