S přípravou této pochoutky musíme začít dva dny předem.
Hodnocení
4.3
/ 5 (39x)
Chutnalo
2x
Ingredience
Ostatní
Vejce2 ks
Solamyl3 lžíce
Hořčice3 lžíce
Pivo1 dl
Kuřecí prsa500 g
Hladká mouka 3 lžíce
Sójová omáčka3 lžíce
Postup přípravy
Kuřecí prsa nakrájíme na medailonky nebo větší nudličky.
Do misky rozklepneme vejce. Přilijeme pivo, sójovou omáčku a přidáme hořčici se solamylem a hladkou moukou. Z hmoty vymícháme hladké těstíčko.
Do připraveného těstíčka naložíme kuřecí rarášky a necháme je 48 hodin uležet.
Uleželé pivní rarášky smažíme v rozpálené pánvi na oleji. Maso je krásně měkké.
Pivní rarášky podáváme s hranolky a zeleninovou přílohou. Maso může být i králičí. Dělala jsem rarášky z vepřové malé svíčky a velice jsem uspěla.
Toto jídlo je opravdu skvělé. V naší rodině ho děláme již spoustu let, babička, maminka a teď ho vařím i já. Pouze nakládáme jen přes noc. Když nestíhám stačí nechat odležet i hodinku a je to také moc dobré k tomu pečivo a zeleninový salát.